si quiero islas canarias

Juridiska procedurer för att giftermål på Kanarieöarna

Den bästa destinationen för att säga ja. Jag tar dig till min man/äkta maka.

Ett paradis med kontraster och värme året runt med sin gyllene sand och grönskande bergsområden tillsammans med de milda temperaturerna på Kanarieöarna blir den bästa platsen för att uttrycka evig kärlek i en oförglömlig ceremoni tillsammans med släkt och vänner. Om man dessutom vill att ceremonin ska vara juridiskt gällande måste man uppfylla följande krav:

Juridiska procedurer för borgerlig vigsel

De krav som fastställs i lag för borgerliga giftermål i Spanien och därmed också på Kanarieöarna är mycket olika beroende på nationalitet eller parternas bosättningsort. Av den händelsen att bägge parter har spansk nationalitet eller är lagligt bosatta i Spanien, är det möjligt att gifta sig lagligt på Öarna med villkoret att man begärt överföring av sin personliga dossier från sin hemkommun, procedur som kan dröja cirka tre veckor. I det fall som bägge parter inte har spansk nationalitet, går det inte att gifta sig borgerligt i Spanien. I det fall som en av parterna är spanjor eller är lagligt bosatt i Spanien rekommenderas att konsultera vad som bör göras i motsvarande spanskt konsulat.


I den katolska kyrkan

Vad beträffar katolsk vigsel, gäller ett äktenskap på Kanarieöarna helt och fullt, enligt varje lands lagsättning, oberoende av parternas nationalitet. I ett sådant fall är de juridiska procedurerna ganska enkla. Sedan man valt en kyrka på öarna och fastställt ett datum med ansvarig församlingspräst behöver man bara begära parternas papper i det ursprungliga biskopsdömet, en process som tar cirka en månad. Det är också nödvändigt att parterna har gjort den föräktenskapliga kursen i sitt land.